tag:blogger.com,1999:blog-4745382960875087991.post3632318154103483172..comments2022-04-05T17:53:54.201+08:00Comments on Belajar, Cara-cara, Resepi, Teknik Masakan Cina dan Barat.: Itik Berempahsueberryhttp://www.blogger.com/profile/04962572979026088442noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4745382960875087991.post-6720929015548544652020-02-15T13:53:31.556+08:002020-02-15T13:53:31.556+08:00Saya buat perapkan itik tu dlu 1 jam pastu rebuska...Saya buat perapkan itik tu dlu 1 jam pastu rebuskan itik tersebut sehingga air rebusan tggal suku dr periuk rebusan... kemudia barulah ditumis bahan yg sama utk perapan td dan masakkan spt biasa... kena buat 2 kali sbb dgg itik ni liat... jgn buang air rebusan td... utk nak kekalkan rasa manis itik tuSiti hajjarhttps://www.blogger.com/profile/02329324461445676978noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4745382960875087991.post-54333934151410098212016-09-28T17:53:34.449+08:002016-09-28T17:53:34.449+08:00daging itik sedap buat samballl...fuh marvelous......daging itik sedap buat samballl...fuh marvelous...Zulhttps://www.blogger.com/profile/15970276184306900933noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4745382960875087991.post-88662328304226560342015-09-22T20:00:42.894+08:002015-09-22T20:00:42.894+08:00Itik x boleh dipanggang terus ke dlm masa yg singk...Itik x boleh dipanggang terus ke dlm masa yg singkst? Maaf saya bdk baru belajar😆panjanghttps://www.blogger.com/profile/04887697655207458847noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4745382960875087991.post-37760831072479143632015-09-22T20:00:33.225+08:002015-09-22T20:00:33.225+08:00Itik x boleh dipanggang terus ke dlm masa yg singk...Itik x boleh dipanggang terus ke dlm masa yg singkst? Maaf saya bdk baru belajar😆panjanghttps://www.blogger.com/profile/04887697655207458847noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4745382960875087991.post-36343269548380796002014-04-16T14:49:32.086+08:002014-04-16T14:49:32.086+08:00Daging itik berlemak. jadi kalau nak makan itik de...Daging itik berlemak. jadi kalau nak makan itik dengan rasa yang lebih sedap boleh gunakan rempah dan kaedah yang sama tapi lepas saja itik tu mendidih angkat dan panggang dalam oven. Paling elok gunakan oven yang berbentuk seperti tempayan dan gunakan api yang kecil. sesekali angkat dan celup itik ke dalam kuah dan panggang semula agar rasa kuah meresap pada daging itik bersama lemak yang mencair.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13708962384353020973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4745382960875087991.post-86018376685577553302013-06-05T02:42:02.270+08:002013-06-05T02:42:02.270+08:00eerrr... x pena plak makan iti..ada rasa macam aya...eerrr... x pena plak makan iti..ada rasa macam ayam takFazliana Jamilhttp://princessfisya.blogspot.com/noreply@blogger.com